Η «Ψηφιακή Θράκη» χαρτογραφεί την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας

02/07/2022, XRONOS.GR

Θέλει μεταξύ άλλων να φέρει τουρισμό στην περιοχή μας και να παρακινήσει σχολεία να γνωρίσουν από κοντά τη Θράκη

Ανδρέας Αγελαρίδης

Η «Ψηφιακή Θράκη» αποτελεί ένα ερευνητικό έργο που παρουσιάστηκε μέσω διημερίδας στη δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής, παρουσία ακαδημαϊκών και εκπροσώπων φορέων. Η «Ψηφιακή Θράκη» χαρτογραφεί την ιστορία και τον πολιτισμό και ταυτόχρονα να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. 

Το έργο έχεις ως σκοπό τη διασύνδεση για πρώτη φορά σε ένα νέο, ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος της Θράκης. Παράλληλα, η πρόταση θα συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση, ανάδειξη και αξιοποίηση των παραπάνω προς όφελος και του κλάδου του τουρισμού, αλλά και στην προσέλκυση σχολείων εκτός των ορίων της Θράκης. Σκοπό έχει να αναδείξει με σύγχρονες μεθόδους την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας, να χαρτογραφήσει τα αρχεία, τα δημόσια και ιδιωτικά μουσεία και τις πινακοθήκες, τα μνημεία, την άυλη κληρονομιά και γενικά το πολιτιστικό της απόθεμα.

Ποια τα οφέλη της «Ψηφιακής Θράκης»; 
Η «Ψηφιακή Θράκη» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30/06 και Παρασκευής 01/07, όπου ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου και αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ Άγγελος Παληκίδης μίλησε στη διημερίδα και είπε πως πρόκειται για ένα τριετές έργο «με επιστημονικό προσανατολισμό και ταυτόχρονα αναπτυξιακό προσανατολισμό»…

Η συνέχεια του άρθρου στο παρακάτω link

Πηγή : https://www.xronos.gr