7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου / Δελτίο Τύπου

Σε λίγες μέρες ξεκινά το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου από τις 5 έως και τις 14 Φεβρουαρίου, διαδικτυακά και δωρεάν για όλους. Το κεντρικό αφιέρωμα του φετινού φεστιβάλ είναι:

« Διεκδικώντας την ελευθερία» τιμώντας έτσι τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Στο διαδικτυακό πρόγραμμα θα προβληθούν 55 ταινίες  από το διεθνές πρόγραμμα, στην πλειονότητά τους Πανελλήνιες πρεμιέρες.  

Στο πλαίσιο του αφιερώματος  « διεκδικώντας την ελευθερία»  θα προβληθούν 13 ταινίες ξένων σκηνοθετών, 13 ξεχωριστές ιστορίες κοινωνικοπολιτικών γεγονότων που συγκλόνισαν και συγκλονίζουν την ανθρωπότητα.  

Στο πλαίσιο του αφιερώματος  για την Ισότητα των φύλων, θα προβληθούν 7 ταινίες που με αφορμή μία κοινωνική ανισότητα ή μία ιδιαίτερη προσωπικότητα, συνθέτουν ένα έργο το οποίο οδηγεί σε δημιουργική σκέψη, λειτουργία και αντιμετώπιση.

Μία σπουδαία συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Zinebi του Μπιλμπάο της Ισπανίας, που μετρά 62 έτη ζωής, εγκαινιάζει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, με στόχο να φέρει το βάσκικο σινεμά πιο κοντά στο ελληνικό κοινό.

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου θα  προβληθούν τρία ντοκιμαντέρ τριών ταλαντούχων σκηνοθέτιδων από τη χώρα των Βάσκων: της Berhta Gaztelumendi (Ez, Eskerrik Asko. Gladys Window), της Iratxe Fresneda (Cold Lands) και της Maider Oleaga (Stepping into the boundary

2 Στρογγυλές τράπεζες

1. Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 6μ,μ. θα λάβει χώρα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Διεκδικώντας την ελευθερία και Πολεμικοί ανταποκριτές» με την παρουσία ελλήνων  και ξένων σκηνοθετών και δημοσιογράφων/ πολεμικών ανταποκριτών. Πιο συγκεκριμένα θα λάβουν μέρος ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Photographer of war  Boris BenjaminBertram από την Δανία, η  Nitza Kakoseos Dominguez από την Σουηδία σκηνοθέτης/ δημοσιογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια στην Νικαράγουα και ο Νικόλας Βαφειάδης δημοσιογράφος/πολεμικός ανταποκριτής.  

Την συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ « Πεθαίνοντας για την αλήθεια » Νίκος Μεγγρέλης σε συνεργασία με την Λίνα Γιαννοπούλου συνεργάτιδα και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά με στόχο να υπάρξει διάδραση με τους θεατές και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην νοηματική.

2. Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Διεκδικώντας την ελευθερία – μέσα από τους φακούς 13 σκηνοθετών ». Ανάλυση των ντοκιμαντέρ του κεντρικού αφιερώματος του φετινού φεστιβάλ.

Την συζήτηση οργανώνει και συμμετέχει επιτροπή φοιτητών του τμήματος Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Η συζήτηση θα είναι μαγνητοσκοπημένη και θα προβάλλεται σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.

Σας προσκαλούμε να κάνετε  τώρα την προεγγραφή σας για να παρακολουθήσετε το ONLINE πρόγραμμα του! 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας

Πατήστε σύνδεση και Δημιουργία Νέου λογαριασμού

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας να πατήσετε επιβεβαίωση από το email σας!

https://www.peloponnisosdocfestival.com/el/