Ανακοίνωση των εκπαιδευτικών των ΗΠΑ για την επίθεση στο Καπιτώλιο

«Ο Αμερικανικός Όμιλος για την Έρευνα και την Εκπαίδευση έχει τρομοκρατηθεί από την επίθεση στη δημοκρατία μας. Η βία χτύπησε στην καρδιά και την ψυχή όλης της ανθρωπότητας, όπως και οι αδίστακτες ενέργειες που απείλησαν την ασφάλεια των εκλεγμένων αξιωματούχων, των υπαλλήλων, του προσωπικού ασφαλείας και των εργαζομένων στο κτίριο του Καπιτωλίου. 

Πρέπει να πούμε και να εννοούμε το «ποτέ ξανά», καθώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ατέρμονη χειραγώγηση της αλήθειας, την υπονόμευση της κοινωνίας των πολιτών και την ευθεία επίθεση σε όλα εκείνα τα στοιχεία που συνδέονται με μια χώρα ελευθερίας και αξιοπρέπειας για όλους. Μακάρι η επόμενη γενιά να μάθει από αυτό το γεγονός, μακάρι οι εκπαιδευτικοί θεσμοί και τα προγράμματα να ανταποκριθούν στο καθήκον τους και μακάρι όλοι μαζί να εκριζώσουμε την αιτία τέτοιων ενεργειών τρομοκρατίας και μίσους στο έθνος μας»

Ο Αμερικανικός Όμιλος για την Έρευνα και την Εκπαίδευση / AmericanEducationalResearchAssociation (AERA)  είναι ο μεγαλύτερος εθνικός διεπιστημονικός οργανισμός στις ΗΠΑ, ο οποίος ασχολείται με την επιστημονική έρευνα στην εκπαίδευση. Ιδρυμένος το1916, προωθεί τη γνώση γύρω από την εκπαίδευση, ενθαρρύνει την επιστημονική μελέτη και προωθεί την αξιοποίηση της έρευνας για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και την υπηρεσία του δημόσιου αγαθού. Ο Όμιλος παίρνει θέση για ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής υπερασπιζόμενος το καθολικό δικαίωμα στην εκπαίδευση και την ελευθερία του εκπαιδευτικού έργου. Πραγματοποιεί επιστημονικά συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια με διεθνή συμμετοχή και εκδίδει καινοτόμα βοηθήματα για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Είχε αντιταχθεί επίσημα στις προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ να χειραγωγήσει τους εθνικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς διορίζοντας σε αυτούς άτομα της εμπιστοσύνης της.

https://www.aera.net

Το επόμενο συνέδριο θα είναι διαδικτυακό, θα πραγματοποιηθεί στις 8-12 Απριλίου 2021 και θα έχει ως τίτλο “Accepting Educational Responsibility”. Στο συνέδριο προσκλήθηκε ως ομιλητής ο Άγγελος Παληκίδης, επίκουρος καθηγητής του ΤΙΕ και διευθυντής του Εργαστηρίου, στη συνεδρία με θέμα “Teaching History in the Age of COVID and Mass Social Movements: A Global Perspective”